Jakou máte zkušenost s Air China? Našla jsem jen šílené recenze. Máme rezervované úžasně levné letenky do BKK, ale nevíme, zda je vzít...v recenzích je, že personál nemluví anglicky, špatné jídlo, špinavé WC, obrovská zpoždění v Pekingu. Jedeme na dovču se 2 malými dětmi, tak abychom to zvádli. Na přestup v Pekingu je jen 1 h (což by při těch zpožděních nemusel být problém). Jak to prosím je, pokud na letišti při přestupu nestihneme letadlo? Dají nás do dalšího, nebo se musí koupit další letenka? a co odbavení zavazadel? Prý se musí vyzvednout při přestupu a znovu odbavit. To bychom potom neměli šanci stihnout přestup. Třeba toto všechno není pravda, ale dobrých recenzí mají opravdu málo  .

Air China

Založila ve fóru Letecké společnosti

Thajsko se dá pořád sehnat rozumně. Odlety z Vídně nebo Polska. Ale musí se to dlouhodobě sledovat.

1 Citovat

Taky planuju let s Air China, je nutné zadat u jmen interpuknci nebo psat jmena bez? Kdyz ctu co se deje kvuli jednomu pismenku ve jmene tak se radsi zeptam tady :-). Diky. 

0 Citovat

interpunkcia/diakritika sa nikdy nedava

4 Citovat

No to jméno s interpunkcí bych chtěl vidět 😀

Jestli ona to nebude diakritika.

3 Citovat

Asi se jmenuje roman-4  :-)

Jinak interpunkci má ve jménu jedno z dětí Elona Muska X Æ A-Xii.

2 Citovat

Air China před covidem jakž takž ušla. Jídlo jakž takž poživatelné, pokud si člověk nedal asijskou variantu s rýžovou kaší (nebo na něj nezbyla). V prosinci v Pekingu na letišti byla dost zima a bylo nutné projít bezpečnostní kontrolou i při pouhém přestupu. A poroto důvod, proč s nimi letět byl jen stopover v Pekingu (zeď) nebo Šanghaji (maglev). U jiných čínských aerolinek a ostatních měst se musely dost detailně nastudovat podmínky, aby člověk náhodou nepotřeboval vízum. Legenda v tom směru bylo Urumči.

Teď po covidu, kdy stále ještě chvílemi blbnou s testováním, bych si čínské aerolinky asi nechal ujít.

0 Citovat

Ahoj, máme letenky cez Airchina a prišiel nám email o zmene letu. Píšu tam, že máme zmeny potvrdiť na infolinke ale samozrejme sa mi nedá dovolať. Písali sme aj na email ale znovu žiadna odozva. Nebude problém na letisku? Prvýkrát s nimi letíme a netuším ako fungujú. Ďakujem za pomoc!  :)

0 Citovat

Ano, diakritika samozrejme :-). Takze bez, diky za info! :-)

0 Citovat

Vero: Volej/piš tak dlouho, dokud neuspěješ.

https://www.airchina.com.cn/en/c...pean.shtml

Pokud vím, tak když ti aerolinka obecně změní lety, musíš to potvrdit nebo se s nimi domluvit jinak, nejen u Air China. Nechat to na letiště by asi nebyl dobrý nápad.

0 Citovat

Jox - tomu se v byznysu rika, ze kdyz te vyhodi dvermi, musis vlezt zpatky oknem :) Vetsinou se to praktikuje, kdyz chces neco prodat, ale u aerolinek je to vcelku bezne v pozici zakaznika. Napises email - nejde. Zavolas - nejde. Napises na chat - nejde. Zkusis treba Facebook mesenger a ejhle, ono to zmenit jde :)

Uz nekolikrat se mi potvrdilo, ze casto zalezi na ochote toho konkretniho zamestnance a podarilo se domluvit nemozne (naposledy loni zmenu odletu do Guatemaly z Berlina do Prahy). Jen to chce trpelivost, pripadne si i nastudovat jejich pravidla a pouzit je "proti nim"(treba u te Guatemaly meli United ve svych pravidlech, ze zmena letiste do 100mil je mozna pokud oni udelaji nejakou zmenu v itinerari, presto me parkrat odmitli).

Osobne mam nejlepsi zkusenost take prave s osobni navstevou pobocky. Osobne se odmita z psychologickeho hlediska pomoc daleko hure, nez po teleofnu. A ten zamstnanec za prepazkou ma moznost zavolat nekomu kompetentnejsimu, nez komu se dovola na bezne infolince zakaznik.

0 Citovat

S Air China jsem letel pred Covidem pres Peking do Hanoje. Jidlo a servis v celku ok. Stopover tam navsteva zdi, cestou zpatky navsteva Zakazaneho mesta jako prijemny bonus. Navic byl tehdy v cene i tranzitni hotel v obou smerech, kde si clovek mohl chvilku lehnout, dat sprchu a pokracovat v ceste.

Tehdy to bylo asi za 8tis Kc, ale dneska jsou jine ceny vsude a jako spatna aerolinka mi to neprijde.

1 Citovat

Tady ale jde o něco jiného - nekomunikativnost aerolinky. Sám jsem ji s Air China zažil, jsou zmatení a ještě to mají na salámu, i když problém způsobí sami.

Jinak bych se s Air China letět nebál, jen bych rozhodně nenakupoval přímo u nich (i jsem to zkoušel, ale naštěstí to nešlo 😆). Tranzitní hotel byla dobrá komedie.

0 Citovat

Mně se to u nich podařilo i koupit (rok 2019). O tranzitní hotel si zažádal a dostal ho. Jen do něj nikdy nedojel. Neměl jsem dobrý mezičas a radši dal Zeď a Zakázané město 😀 Kvůli covidu doteď lituji, že jsem s lety tak dlouho nešteloval, aby mi v druhém směru vypadl i použitelný Šanghaj s maglevem. Místo krátkého přestupu v PEK.

0 Citovat

ahoj, tak na mě vyskočili letenky s Air China
(Frankfurt - hanoj a zpátky) za super cenu přes GotoGate.. Jaká je šance, že všechno bude bez problémů? :D

0 Citovat

pokud se nevyskytne zadny peoblem, bude to bez problemu

pokid se nejaky problem objevi (jako treba nejaka ruseni letu) , tak to bude problem dvojnasobny - kombo air china + go to gate bude nezaoomenutelny zazitek

6 Citovat

Jak se vam podarilo zaplatit na webu airchina? Porad mi to pri platbe haze hlasku "

"We are having difficulty with the credit card details provided. Please validate the credit card information in your profile and try again. (4620 - 12550)" 

Pritom vsechny udaje jsou spravne, karta VISA, diky. 

0 Citovat

Jméno máš na kartě s diakritikou i interpunkcí?

1 Citovat

ano

0 Citovat

A zadáváš ho do formuláře s nebo bez? Já s tím měl kdysi problém, protože mi kvůli diakritice neprošla platba a od té doby mám kartu raději vždy bez. Zkus to zadat bez.

1 Citovat

zadavam bez, jejich web mi nepovoli vlozit hacky a carky. V tom bude mozna problem. Vyzkouseno na Chrome i Edge.

0 Citovat

No jak to čtu, jsem fakt rád, že se jmenuju bez diakritiky i interpunkce 😀😀

3 Citovat

Háčky a čárky nevedu, přesto se mi svého času nepodařilo letenku přímo na jejich webu koupit. Maily na různé adresy zůstaly ignorovány.

Ani jsem netušil, že by jméno zadané bez diakritiky mohlo být někde problém, to jsem považoval za standard, psát to bez.

0 Citovat

ja netusim jestli jsou hacky a carky na karte ten problem. Fakt je ten, ze pres airchina.com proste zaplatit nejde :-(

0 Citovat

Na některých webech se zkrátka nedá zaplatit kdyby se člověk rozkrájel. Třeba na https://www.worldwideinsure.com/ mi to nedávno nevzalo žádnou kartu diakritika nediakritika. Nakonec jsem musel použít PayPal.

0 Citovat

roman-4 napsal(a):

ja netusim jestli jsou hacky a carky na karte ten problem. Fakt je ten, ze pres airchina.com proste zaplatit nejde :-(

 

Já platil na jejich stránkách v červenci kartou Mastercard od Revolutu a platba proběhla úplně bez problému.

0